Inlog auteurs
inloggen bij Toets
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
word lid
Home / Blogs

Welke procedure bij duurzame energieprojecten?

Blog van Marjolein Pigge

De Omgevingswet is alweer meer dan een kwart jaar oud. Tijd voor een update van Marjolein Pigge, Senior Adviseur Fysieke Leefomgeving bij Pondera. Ze schreef een blog over enkele aspecten die een rol spelen bij de keuze tussen verschillende procedures van duurzame energieprojecten onder de Omgevingswet.

De Omgevingswet: Welke procedure te volgen bij de ontwikkeling van duurzame energieprojecten?

De Omgevingswet is alweer meer dan een kwart jaar oud en het is al een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven over de Omgevingswet in relatie tot duurzame energieprojecten. Tijd voor een update! Ondertussen hebben we bij Pondera zeker niet stil gezeten op het vlak van de nieuwe wet. 

Het afgelopen jaar, maar ook al in de eerste maanden van dit nieuwe jaar, heb ik samen met Erwin Noordover van Newground Law bij diverse ontwikkelaars op het gebied van wind, zon, waterstof en batterijopslag een cursus Omgevingswet gegeven. Deze cursus is specifiek gericht op ‘onze’ sector. Leuk om te zien dat iedereen er met een eigen invalshoek en bagage aanwezig was en mee deed. Ook voor ons weer heel leerzaam! Dat leidt bij mij tot de overtuiging dat de belangrijkste wijze om de Omgevingswet ‘in de vingers’ te krijgen het delen is van casussen, vragen en oplossingen en deze vooral ook met elkaar te bespreken. Binnen Pondera hebben we daarom ook al diverse lunchsessies gehouden over onderwerpen uit de Omgevingswet en bespreken we ook nu maandelijks zaken waar we tegenaan lopen naast de dagelijkse zaken. In projecten merken we dat de vraag: “Welke procedure te volgen voor de ontwikkeling van een concreet project?” een belangrijke vraag is die steeds wordt gesteld. Hieronder ga ik daarom ook in op enkele aspecten die een rol spelen bij de procedurekeuze van duurzame energieprojecten onder de Omgevingswet.

Lees de hele blog van Marjolein Pigge op de website van Pondera.

Reacties

Marjolein Pigge
Marjolein Pigge
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren