Inlog auteurs
inloggen bij Toets
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
word lid
Home / Nieuws

Tips en tricks digitaal MER

3 oktober 2023

Afgelopen periode is door TwynstraGudde, in opdracht van Rijkswaterstaat, een evaluatie uitgevoerd naar het digitaal milieueffectrapport (MER). Een digitaal milieueffectrapport: wat is het en waarom zou ik ervoor kiezen?

Een digitaal MER is een online, klikbare, interactieve website. Toepassing van digitaal MER is in de praktijk nog beperkt. Een digitaal MER is toegankelijker dan een PDF-rapport. Belanghebbenden en besluitvormers kunnen de vaak complexe en omvangrijke informatie hierdoor beter doorgronden. Daarnaast is het via kaartmateriaal duidelijker te zien wat de effecten op de leefomgeving zijn. Dit helpt bij het opstellen van zienswijzen en het maken van bestuurlijke afwegingen.

 

Oh nee, 1,5 meter aan dossier vs oh ja. Het oh-ja-effect wil je hebben. Omdat mensen dan pas inzien dat het plan effect op hen heeft en zich er ook in gaan verdiepen.

Opdrachtgever van een digitaal MER

De evaluatie heeft tips en tricks opgeleverd om de mogelijkheden van digitaal MER beter te benutten. Deze zijn opgenomen in deze interactieve infographic (bron: TwynstraGudde; Rijkswaterstaat 2023). 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren