Inlog auteurs
inloggen bij Toets
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
word lid
Home / Nieuws

Onderzoek naar MER Schiphol

1 november 2017

Naast de milieueffectrapportage van de luchthaven Lelysstad wordt ook die van Schiphol opnieuw onderzocht. Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft daarover in oktober een brief geschreven aan Schiphol en de Omgevingsraad.

De uitkomsten in het nieuwe MER roepen bij de staatssecretaris veel vragen op. Zo is volgens de nieuwe berekeningen de geluidsoverlast in het binnengebied erger dan gedacht, maar is er toch meer groei mogelijk. De staatssecretaris vraagt zich ook af of de door Schiphol gepresenteerde dienstregeling realistisch is. Ze wil nu eerst controleren of alle cijfers en aannames waarmee is gerekend juist zijn, voordat ze de uitkomsten van de MER wil publiceren.

Uitstel

Dijksma benadrukt wel dat de problemen in de MER’s van beide luchthavens verschillend van aard zijn. In het MER Lelystad Airport zijn rekenfouten gemaakt over de geluidsoverlast van vliegtuigen op verschillende hoogtes. Dijksma wil nu wachten met de MER-presentatie van Schiphol om eventuele onvolledigheden uit rapport te corrigeren.

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren