Inlog auteurs
inloggen bij Toets
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
word lid
Home / Nieuws

De nieuwe handreiking MIRT-mer is vastgesteld!

6 juli 2023

De handreiking MIRT-mer is een handreiking voor het uitvoeren van verkenningen en planning & studies bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat. In de handreiking vind je een overzicht van de samenhang van de verschillende werkzaamheden, die vanuit de projectprocedure, de mer-procedure en het MIRT-proces nodig zijn.

De handreiking is gericht op projectmanagers en omgevingsmanagers, maar ook interessant voor iedereen die in het werk te maken heeft met MIRT en mer. De handreiking is een hulpmiddel om degenen die werkzaam zijn in een project informatie te geven, zodat deze vanuit zijn of haar functie, expertise en creativiteit, binnen de wettelijke kaders en afspraken, invulling kan geven aan het planproces.

De nieuwe handreiking:

  • is in lijn met de Omgevingswet en de MIRT spelregels 2022.
  • geeft inzicht in hoe nieuwe ontwikkelingen van toepassing zijn en toegepast kunnen worden in projecten.
  • is eén geïntegreerde procedureloper (voorheen procedureloper nat en droog) die de projectprocedure met de bijbehorende MIRT en mer stappen beschrijft. In de procedureloper kun je selecteren op de situatie die op het project van toepassing is (wel/geen voorkeursbeslissing, wel/niet plan/project-mer) en doorklikken naar de bijbehorende uitleg. 

Handreiking MIRT-mer

Dit nieuwsbericht is geschreven door adviseur MIRT/m.e.r. bij Rijkswaterstaat Gisa Vos. Meer weten? Download de handreiking MIRT-mer op de website van Rijkswaterstaat.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren