Inlog auteurs
inloggen bij Toets
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
word lid
Home / Nieuws

Dag van de Omgevingswet 2019

2 oktober 2019

De Omgevingswet komt dichterbij. In oktober zitten we ruim een jaar voor inwerkingtreding van de wet. Met de recente publicatie van de Omgevingsregeling staat het wettelijk stelsel een heel eind in de steigers. Wat in 2019 nog te verwachten is betreft de Aanvullingswet Grondeigendom, het Invoeringsbesluit en de diverse Aanvullingsbesluiten.

Net als tijdens eerdere edities zullen we ook tijdens deze editie stilstaan bij de ontwikkelingen in de wetgeving. Met op 10 oktober 2019 nog ruim een jaar te gaan zal de aandacht meer verschuiven naar implementatie en uitvoering van de wet. In het bijzonder bij het overgangsrecht en bij het vormgeven van de transitie in de periode tot 2029, het digitaal stelsel, participatie, cultuurverandering, inhoudelijke thema’s en de relatie van de Omgevingswet met belangrijke thema’s als energietransitie, klimaatadaptatie en de circulaire economie.  Net als eerdere edities kan de bezoeker weer rekenen op brede aandacht voor de verschillende facetten van de Omgevingswet. 

We starten met een plenair deel en gaan dan in deelsessies dieper op de verschillende onderwerpen in. 

De volgende editie van de Dag van de Omgevingswet is op 10 oktober. Het programma, inclusief de deelsessies, is bekend en vind je op: https://www.vvm.info/dagvandeomgevingswet/2019

Reacties

Renda ©2020. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren